“Szakállas vicc” II. rész – Ahány férfi, annyi szőrzet

A tegnapi videómban láthattátok, hogy még mielőtt elkezdenénk, hogy a zsidó vallásjog mit mond a férfiak szakálláról, borotválkozásáról, előtte egy is “szakáll történelemmel” ismerkedhetünk meg.
A mostani bejegyzésben az elmúlt körülbelül hetven év szakáll divatjával találkozhatunk.

6c1c99abc8df4ae288458da556b3bd2931e07832A felfelé göndörített bajuszt csak a teljesség kedvéért említjük meg. Komoly bajuszviselésként nem jöhet szóba. Egyedül Salvador Dalíhoz illett, ám ő extravagáns művész volt. Aki ilyet hord, legtöbbször saját extravaganciáját akarja kifejezni. A valódi különc azonban ritkán éri be azzal, hogy egy másik védjegyét másolja.

 

0 0 a hemingway

Az ápolt körszakáll, amilyet Ernest Hemingway viselt, örök klasszikus. Előbb vagy utóbb a legtöbb férfi kipróbálja, de csak igen kevesen tartanak ki mellette. A nagy türelemmel és fáradsággal növesztett körszakállt többnyire levágják, mert nem elég sűrű, vagy mert egyenletlen. Az is előfordul, hogy viselője túl mogorvának találja magát ezzel a szőrzettel.

 

 

1-albert-schweitzer-granger

 

 

Hosszú bozontos bajuszt a megjelenésükre adó férfiak csak ritkán viselnek, mert túlságosan vad külsőt kölcsönöz. Legalábbis Albert Schweitzer személyisége szükséges ahhoz, hogy valakinek még ilyen bajusszal is barátságos legyen a megjelenése. A nők nagy része nem kedveli, mert eltakarja a száj körüli részt. 🙂

543814889

 

 

Mielőtt a fiatalok a kilencvenes években megint divatba hozták volna, a kecskeszakáll hosszú ideig elfogadhatatlan volt. Egy gentleman arcán alig-alig lehetett látni. Don Jaime a spanyolországi Marbella elitjének jeles képviselője. Fabiola királynénak a fivére ritka kivételnek számított.

FullSizeRender(26)
Sok víz lefolyt a Dunán, amíg a “háromnapos borostát” elfogadták. Ellentmondásban állt, az általános felfogással, mely szerint a tökéletes szakállviselet egyetlen formája, a tükör simára borotvált arc. A kreatív foglalkozásokat űzőknél széles körben terjedt el a háromnapos borosta, de egy londoni tőzsdeügynök, vagy bíró arcán még mindig nehéz elképzelni. Viszont ma már olyan királyi fenségek viselik, mint Savoyai Emánuel Fülöp olasz herceg.

 

Kövessétek figyelemmel a folytatást, a zsidó szakáll hagyományai kerülnek előtérbe!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s